Εκκλησία Αγίου Γεωργίου
Η κεντρική εκκλησία της κοινότητας είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο και αποτελεί αρχαίο μνημείο πίνακα Β΄. Πρόκειται για αρχικό κτίσμα του 18ου αιώνα, στο οποίο έχουν προστεθεί μεταγενέστερα συμπληρωματικές κατασκευές. Έχει ανακαινιστεί το 2002, με παράλληλη αποκατάσταση ζημιών που είχε υποστεί κατά καιρούς από σεισμούς. Εκτός από την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική δομή του, άξιο ιδιαίτερης προσοχής είναι επίσης το περίτεχνο ξύλινο τέμπλο του. Από το προαύλιο της εκκλησίας, η κυκλική θέαση του χωριού και της ευρύτερης περιοχής που προσφέρεται είναι ανεπανάληπτη.
Εκκλησία Αγίας Μαρίνας
Εντός της κοινότητας βρίσκεται ο κοιμητηριακός μικρός ναός αφιερωμένος στην Αγία Μαρίνα. Κατά τον Γκάννις, αποτελεί κτίσμα του 1744 που ανακαινίστηκε το 1845, ενώ στη συνέχεια είχε καταστραφεί και ανοικοδομηθεί χωρίς να διατηρηθεί ίχνος της παλιάς ιστορίας του.
Εκκλησία Αρχάγγελου Μιχαήλ
Στα νοτιοανατολικά του χωριού, σε πευκόφυτη περιοχή και παρακείμενο στο δρόμο προς Σανίδα, βρίσκεται το ερειπωμένο εξωκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, επίσης αρχαίο μνημείο πίνακα Β. Πρόκειται για μεσοβυζαντινό καμαροσκέπαστο ναό άγνωστο στις ιστορικές πηγές. Έχει όμως χρονολογηθεί με ασφάλεια στον 12ο αιώνα, από σωζόμενα μικρά τμήματα τοιχογραφιών, με διακοσμητικό μοτίβο παράλληλων οδοντωτών τεθλασμένων, που συναντάται κυρίως σε αντίστοιχά του μεσοβυζαντινά μνημεία όπως η Παναγία του Άρακα, η Εγκλείστρα του Αγίου Νεοφύτου και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ των Λευκάρων.
Παρά το σταθερό ενδιαφέρον των αρχών της κοινότητας από τη δεκαετία του 1970 για αποκατάσταση του ναού, εντούτοις αυτή δεν κατέστη δυνατή, με αποτέλεσμα να χαθεί το πλείστο μέρος των έως τότε σωζόμενων τοιχογραφιών. Το 1992, έπειτα από την απώλεια του βορειοδυτικού τμήματος και υπό την απειλή πλήρους κατάρρευσής του η Μητρόπολη Λεμεσού αποφάσισε την ανακαίνισή του, ενέργεια την οποία διέκοψε το Τμήμα Αρχαιοτήτων προωθώντας την κήρυξή του σε αρχαίο μνημείο και προχωρώντας εκτάκτως (1993) στη στερέωση των σωζομένων ερειπίων. Έκτοτε, δεν έχει δυστυχώς πραγματοποιηθεί καμία εργασία από το αρμόδιο τμήμα.
Παραπλεύρως του μνημείου, έχει ανεγερθεί το νέο παρεκκλήσιο Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με δαπάνη από κληροδότημα αφιερωμένο στον σκοπό αυτό.
Στον δε περιβάλλοντα πευκόφυτο χώρο, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κελλακίου ως αντιπρόσωπος της Εκκλησίας έχει υλοποιήσει από το 2012 – με δαπάνη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης – το έργο διαμόρφωσης του Εκδρομικού Χώρου «Αρχάγγελος», το οποίο στη συνέχεια παραχωρήθηκε στη διαχείριση της τοπικής Εκκλησίας.
Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής
Στα όρια της κοινότητας, ενάμισυ περίπου χιλιόμετρο νοτιοανατολικά του χωριού προς Σανίδα, μέσα στο πράσινο και με την αρμόζουσα για τον προορισμό της γαλήνη και απομόνωση, ορθώνεται η γυναικεία Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία Γλωσσά).
Είναι κτίσμα του 1976, αποτελώντας όμως – σύμφωνα με την παράδοση – συνέχεια ενός παλιού εξωκκλησίου του 15ου ή 16ου αιώνα που προϋπήρχε εκεί. Ονομάστηκε Παναγία του Γλωσσά εξαιτίας της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας που διαθέτει, η οποία όπως πιστεύεται θεραπεύει προβλήματα ομιλίας. Η Μονή πανηγυρίζει την Κυριακή του Θωμά.
Παρεκκλήσιο Παναγίας Δεομένης και Αγίου Γεωργίου
Έχει ανεγερθεί το 2013 στο πανοραμικό ύψωμα Δέηση πλησίον της Μονής Ζωοδόχου Πηγής, με δαπάνη της Αρετής Δημοσθένους.